Faskiamanipulaatio® Stecco

Faskiamanipulaatio -menetelmä perustuu italialaisen fysioterapeutin Luigi Steccon 40 vuoden tutkimiseen ja kliiniseen työhön.

Faskia eli peitinkalvo on koko kehon laaja-alainen sidekudos, joka voidaan karkeasti jakaa kolmeen eri tyyppiin: pinnallinen, syvä ja viskeraalinen(sisäelimiin liittyvä) faskia. Faskia on kolmiulotteinen verkosto, joka erottaa ja ympäröi lihaksia, niiden aitioita ja vuorollaan sitoo lihakset peräkkäisiksi yhdistelmiksi aina luihin asti.

Faskia välittää lihaksen voimantuottoa tutkimuksien mukaan jopa 30-40%. Lisäksi tiheän hermotuksen ansiosta faskia on osallisena liikekontrollissa, on merkittävässä osassa keskushermostoon menevän tiedon tuottajana mm. asennoista, liikkeistä ja perifeerisestä liikekontrollista.

Faskian toimintahäiriöitä voi aiheuttaa esim. ylikuormitus, toistorasitus, traumat ja kirurgia. Tällöin faskian eri kerroksien liukuminen toisiinsa nähden voi estyä ja faskian tensio eli jännitys voi muuttua. Tämä voi oireilla kipuna, alenemana voiman tuotossa ja kestävyydessä, kömpelyytenä. Joskus faskian toimintahäiriöt voivat aiheuttaa kipua, jolle ei tahdo löytyä selkeää syytä.

 Faskiamanipulaatio -menetelmän tarkoituksena on tunnistaa ja löytää tarkka, paikallinen faskian alue, joka liittyy rajoittuneeseen tai kivuliaaseen liikkeeseen, jonka jälkeen faskia-aluetta manipuloimalla voidaan palauttaa liikkeen kivuttomuus ja laajuus. 

Ota yhteyttä